Individuele coaching ‘Persoonlijk Meesterschap over je loopbaan’

Je loopbaan laat je niet aan anderen over… weet waar jij je op gaat richten, waar jij voorrang aan gaat geven en bedenk welke stappen je gaat zetten in je loopbaanvervolg. Leer je persoonlijke loopbaankoers te ontdekken: wat zijn kenmerken van de werk-context waarin jij het best tot je recht komt? Welke kenmerken van werkveld, functioneren en samenwerken passen bij je en enthousiasmeren je? Hoe ga je die context creëren of opzoeken?

Individuele Coaching ‘Persoonlijk Meester­schap’

In de afgelopen jaren heb ik veel deelnemers gecoached om hun ‘Persoonlijk Meesterschap’ te versterken. Individueel en in groepsverband, in Nederland en in Indonesië. Met dat programma en de ‘Persoonlijk Meesterschap’- aanpak leerden zij hun drijfveren en prioriteiten in een persoonlijke koers te vertalen en zijn zij hun leven & werk gaan inrichten op die koers, met hernieuwde energie en voldoening. Persoonlijk Meesterschap heeft direct impact. Je ziet en merkt dat coachees met overtuiging hun patronen en aannames leren veranderen, enthousiast in beweging komen en passende acties gaan ondernemen.

Voor wie is Persoonlijk Meester­schap?

Trefwoorden voor coach-vragen zijn: loopbaan, zingeving, persoonlijke ontwikkeling, professionele ontwikkeling, zelf-realisatie, balans werk-privé-leven, dreigende burnout

Persoonlijk Meesterschap is er voor ervaren leiders en professionals die weten dat ze op deze manier niet nog eens een paar jaar door kunnen en willen gaan. Sommigen zijn in hun werk (-omgeving) aan het vastlopen en verliezen hun energie en plezier, anderen móeten een vervolgstap maken, maar zijn er niet uit welke, weer anderen merken dat ‘er niet uit komt wat er in me zit’. Voor allen geldt dat zij scherp voor ogen willen krijgen waar zij zich in de komende jaren het best op kunnen gaan richten. Zij zijn toe aan een pas op de plaats, aan een grondige reflectie op hun kracht, belemmeringen en ambities om van daaruit gericht passende stappen te gaan maken. Dat is wat Persoonlijk Meesterschap doet.

Hoe ziet het Individuele Persoonlijk Meester­schaps­traject er uit?

  • Intake: kennismaking, verdieping van situatie en vragen/thema’s, bedoelingen van de coaching.
  • Voorbereidingsopdrachten: toegelicht en uitgereikt bij afsluiting van de intake
  • 5 sessies met een tussentijd van 2 a 3 weken. In de sessies doorlopen we de stappen van Appreciative Inquiry (AI): Discern, Discover, Dream, Design en Destiny. NB’s:
    • De eerste (Discern-) stap zie je niet in veel AI-literatuur terug. Deze stap is echter met overtuiging wel ingevoegd: ‘wat houdt je tegen om zonder voorbehoud en vrijuit over je ambities en toekomstige koers na te denken, te praten en in actie te komen?’ De ‘Discern-vraag’ kan gedurende het hele coachingstraject terugkomen.
    • De Discover-Dream-Design-Destiny stappen vormen de kapstok van de coaching: ontdekken van je krachten, uitvergroten daarvan, rode draden zien, die in een koers vertalen, daar acties aan verbinden en die acties gaan uitvoeren.
    • Naarmate de sessies vorderen komt de coachee meer toe aan zijn/haar persoonlijke koers en de concretisering ervan in acties
  • Binnen een half jaar na afloop van het traject maken we een afspraak voor een ‘terugblik & perspectief-gesprek’. We lopen dan de realisatie van de voorgenomen acties door, de koers, nieuwe inzichten, aanpassingen. Er zijn geweldige stappen gemaakt door deelnemers.

Het is een doordacht programma dat maximaal wordt gewaardeerd. Zie de reviews (9,8) voor het groepsprogramma ‘Persoonlijk Meesterschap’, waarvan de aanpak op hetzelfde fundament is gebouwd.

De coach

drs Rolf Sterk CMC (1959) is psycholoog. Sinds 1988 adviseerde hij in 300 opdrachten voor ca 100 organisaties over verandering. Hij coachte meer dan 200 leiders en professionals. Kenmerkend voor zijn coaching is het positieve perspectief. Hij leert je om te focussen op je kansen en krachten, die om ontdekking en volle benutting vragen.

Rolf Sterk heeft een rijke ervaring met functioneringsvragen vanuit zijn rollen als adviseur, coach, interimmanager, commissaris, branchebestuurder en bureaudirecteur. Rolf Sterk is als coach aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) en onderschrijft van harte de NOBCO-gedragscode. Ook is hij lid van de Orde van Organisatiekundigen en –Adviseurs (Ooa). Rolf was voorzitter van de Raad van Organisatie Adviesbureaus (ROA) en is nu als professional partner verbonden aan CORDES in Amsterdam. Rolf ontwikkelde en verfijnde sinds 2013 het programma ‘Persoonlijk Meesterschap’.

Kosten

De tijdsinvestering per deelnemer bedraagt, inclusief de tijd tbv de voorbereidingsopdrachten, ca 20 uur. De kosten voor een volledig coachingstraject bedragen €1990,- excl 21% BTW.

Nadere informatie

Bel met Rolf Sterk voor nadere informatie en om te bespreken of de individuele coaching Persoonlijk Meesterschap past bij je situatie en ambities.
06 2260 2443