*/ -->

LinkedIn-artikelen van Rolf Sterk

Sinds de start van Persoonlijk Meesterschap verschenen af en toe korte blogs over het programma op Linked in.
In de blogs wordt het programma vanuit verschillende gezichtspunten belicht.

Over Drummen en Robert Marshaks boek ‘Dialogic Process Consulting’

Sinds mijn tiende jaar drum ik. Dat is dus al een jaar of vijftig. Ik heb het mezelf aangeleerd en soms heb ik jarenlang niet gedrumd, om het vervolgens toch altijd weer op te pakken. Ik luisterde altijd goed naar drummers in mijn voorkeursmuziek en ik probeerde dat in onze coverbandjes ook te doen en er dan zelf op te variëren.

Lees op LinkedIn

Afstand is goed om jezelf opnieuw uit te vinden

En…? Na de vakantie weer graag aan je werk? Of zie je er tegenop?

 Voor eerdere deelnemers aan ‘Persoonlijk Meesterschap ontstond juist in periodes dat ze afstand namen van hun werk, aan het zwembad of tijdens een strandwandeling in hun vakantie bijvoorbeeld de behoefte om hun persoonlijke work/life balans kritisch tegen het licht te houden.  

Lees op LinkedIn

Changing Through Dialogue Rather Than Diagnosis.

Feature Choice AIP summer 2017 – publicatiedatum: 17 aug. 2017, omschrijving: publicatie International Journal of Appreciative Inquiry vol 19 nr. 3

Not all teams improve with a diagnosis and action plan.

Strong undercurrents in some teams make it hard to point to the specific causes of suboptimal functioning. And if you cannot point to the causes, it is impossible to predict (and realize) the effects of interventions on better functioning.

These teams ask for a different approach. In the Dialogic Approach teams redirect their existing social constructs by themselves. As an interventionist, you encourage the team’s Dialogue and you do nót make a Diagnosis of their functioning as a team.

Read the article (PDF)

Uit je Bubbel..

Persoonlijk Meesterschap is een loopbaancoachings programma voor een kleine groep (max 7) ervaren leiders en professionals, 40-ers en 50-ers, die de regie over hun werkend leven weer in eigen hand willen nemen. De coachweek in het authentieke noorden van Bali staat centraal in het programma dat in totaal 11 dagen omvat over een periode van 4 maanden.

Lees op LinkedIn

2018: Reflecteren op je loopbaan?

Zelf denken, zelf doen… Met Persoonlijk Meesterschap neem je jezelf als uitgangspunt en niet het aanbod van de headhunter, de vacatures die je ziet of de vermeende (on-)mogelijkheden van je huidige baan.

Lees op LinkedIn

Uit je bubbel…

In 30 jaar ervaring met organiseren, veranderen en functioneren ben ik veel mensen tegengekomen die zich in hun werk merkbaar niet meer op de goede plek voelden zitten. ‘Tijd voor groot onderhoud op mijn loopbaan’ noemde een van hen dat.

Lees op LinkedIn

Loopbaan-droomtijd: je zomervakantie

De statistieken van de website www.persoonlijkmeesterschap.org laten opvallende pieken zien in de bezoekersaantallen. Bezoekerspieken zie je op zondagavonden en, nog steiler: op maandagen rond het middaguur.

Lees op LinkedIn