LinkedIn-artikelen van Rolf Sterk

Sinds de start van Persoonlijk Meesterschap verschenen af en toe korte blogs over het programma op Linked in.
In de blogs wordt het programma vanuit verschillende gezichtspunten belicht.

Unieke kans: beleef Ogoh-Ogoh en Hari Nyepi tijdens de komende coachweek in Indonesië

De Balinese nieuwjaarsdag, Hari Nyepi, valt in 2019 op 7 maart, midden in de coachweek op Bali (2-9 maart 2019) die onderdeel is van het programma ‘Persoonlijk Meesterschap’. Het beleven van dit Balinese ritueel is een unieke kans om je persoonlijke Oud&Nieuw kracht bij te zetten.

Hari Nyepi is een dag van stilte. De luchthaven in Denpasar ligt dan vrijwel stil, winkels en restaurants zijn dicht, er is geen verkeer, niemand werkt en de hele familie is thuis op het 3 generaties-familie erf. Je wordt geacht niet te praten of te eten, niet achter een boek, computer of telefoon te zitten en niet buiten het erf te komen. Het is een stiltedag die je met je familie doorbrengt. Ook voor ons als coachgroep gelden die dag speciale leefregels.

Lees op LinkedIn

Afstand is goed om jezelf opnieuw uit te vinden

En…? Na de vakantie weer graag aan je werk? Of zie je er tegenop?

 Voor eerdere deelnemers aan ‘Persoonlijk Meesterschap ontstond juist in periodes dat ze afstand namen van hun werk, aan het zwembad of tijdens een strandwandeling in hun vakantie bijvoorbeeld de behoefte om hun persoonlijke work/life balans kritisch tegen het licht te houden.  

Lees op LinkedIn

Uit je Bubbel..

Persoonlijk Meesterschap is een loopbaancoachings programma voor een kleine groep (max 7) ervaren leiders en professionals, 40-ers en 50-ers, die de regie over hun werkend leven weer in eigen hand willen nemen. De coachweek in het authentieke noorden van Bali staat centraal in het programma dat in totaal 11 dagen omvat over een periode van 4 maanden.

Lees op LinkedIn

2018: Reflecteren op je loopbaan?

Zelf denken, zelf doen… Met Persoonlijk Meesterschap neem je jezelf als uitgangspunt en niet het aanbod van de headhunter, de vacatures die je ziet of de vermeende (on-)mogelijkheden van je huidige baan.

Lees op LinkedIn

Uit je bubbel…

In 30 jaar ervaring met organiseren, veranderen en functioneren ben ik veel mensen tegengekomen die zich in hun werk merkbaar niet meer op de goede plek voelden zitten. ‘Tijd voor groot onderhoud op mijn loopbaan’ noemde een van hen dat.

Lees op LinkedIn

Ogoh Ogoh en Nyepi day: Oud & Nieuw

De Balinese nieuwjaarsdag, hari Nyepi, viel dit jaar op 28 maart. Nyepi is een dag van stilte. De luchthaven in Denpasar ligt dan vrijwel stil, de weinige tickets zijn onbetaalbaar, winkels en restaurants zijn dicht, niemand werkt en de hele familie is thuis op het 3 generaties-familie erf.

Lees op LinkedIn

In dialoog met de burgemeester van Lokapaksa

De Kepala Desa, de burgemeester, verwondert zich over de westerse opvattingen over werk en status. Andersom, bij de deelnemers aan ‘Persoonlijk Meesterschap’ is de verwondering niet minder groot.

Lees op LinkedIn

Voornemen voor volgend jaar: Baas over je eigen loopbaan

Als je als ervaren leider of professional (40-er/50-er) dit jaar je loopbaan eens goed tegen het licht wilt houden en keuzes wilt maken die écht aansluiten op wie je inmiddels bent, wat je kan en wat je belangrijk vindt om de komende jaren te doen, dan is deelnemen aan het coachingsprogramma Persoonlijk Meesterschap iets voor jou.

Lees op LinkedIn

Persoonlijk Meesterschap: waarom is het er en voor wie is het?

De individuele AI-coachings die ik op dat thema al langer geef zijn prima, maar ik was ervan overtuigd dat dit voor veel deelnemers beter kon. Een serie korte sessies in een halfjaar verliest onontkoombaar impact die steeds weer moet worden opgebouwd.

Lees op LinkedIn

Loopbaan-droomtijd: je zomervakantie

De statistieken van de website www.persoonlijkmeesterschap.org laten opvallende pieken zien in de bezoekersaantallen. Bezoekerspieken zie je op zondagavonden en, nog steiler: op maandagen rond het middaguur.

Lees op LinkedIn

De meerwaarde van Bali

Persoonlijk Meesterschap is een groepscoachings programma voor 40-ers en 50-ers die hun loopbaanvervolg tegen het licht willen houden: reflectie en actie. Een coachweek op Bali maakt onderdeel uit van het programma. Wat voegt dat allemaal toe?

Lees op LinkedIn